Μια σεισάχθεια χρειάζεται σήμερα η ψυχή μας

   Μια σεισάχθεια χρειάζεται σήμερα η ψυχή μας

   Πρόλογος του Εκδότη

    

   Ας προσπαθήσουμε να «ταξιδέψουμε» με τα 42 αποφθέγματα, ακολουθώντας μαζί τους, μια από τις πολλές διαδρομές, που μπορούν να μας προσφέρουν.

   Δεν είναι ούτε εθνικισμός, ούτε ρατσισμός, ούτε ανυπόστατη φαντασίωση να λέμε ότι υπάρχει η Ψυχή των Ελλήνων.

   Υπάρχει και είναι μάλιστα νοήμων, αυτάρκης και αυτεξούσια. Δρα ήσυχα, υπόγεια και σταθερά. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και πομπώδη λόγια. Την μοιραζόμαστε όλοι, όσοι ζούμε σήμερα και όσοι ανήκουν πια στον πνευματικό κόσμο.

   Χώρο στη Δημιουργία, με άλλα λόγια Έργο της Ζωής, έχουν μόνο οι άνθρωποι και όχι τα άλλα είδη, που ορισμένα από αυτά φέρουν ανθρώπινη μορφή.

   Τα ανθρωπόμορφα είδη εμβιώνονται μαζί με τους ανθρώπους και παρακολουθούν το Έργο τους, με προσωπική σχέση του καθενός με έναν άνθρωπο, για να μπορούν να εκμεταλλευτούν το έργο του ιδιοτελώς και να καταστρέψουν οτιδήποτε, από το οποίο δεν μπορούν να επωφεληθούν οι ίδιοι.

   Το βασικό κριτήριο για τη διάκριση του είδους του ανθρώπου από τα άλλα είδη, ιδίως αυτά που φέρουν την μορφή του, είναι η Ψυχή.

   Στην ψυχή βρίσκονται όλες οι γνώσεις, που χρειάζονται για την επικράτηση του ανθρώπινου είδους στις κοινωνίες.

   Είναι μερικό, λανθασμένο και πολύ μειωτικό, να συνδέουμε την Ψυχή μόνο με τα συναισθήματα. Τα Βιβλία-Δίαυλοι επιχειρούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι η Ψυχή είναι η Έδρα των ιδεών και της ανώτερης αντίληψης των πραγμάτων, ένας πραγματικός θησαυρός, που έχουμε στα χέρια μας και δεν τον έχουμε αξιοποιήσει ακόμα καθόλου.

   Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι «να τα βρούμε» με την Ψυχή μας, ενεργοποιώντας την Διάνοιά μας, η οποία καταλαβαίνει πολύ καλύτερα και τον άνθρωπο και την ψυχή και μπορεί να διαμεσολαβεί με εξαιρετική επιτυχία, πάντα προς όφελός μας.

    

   Παναγιώτης Αναστασάκος
   11 Απριλίου 2016

   Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
   Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
   ISBN: 978-618-5071-58-5
   Αριθμός σελίδων: 48

   3,00 €

   ΠΡΟΣΘΗΚΗ

   Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

   30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

   Σχόλια

   Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

   Θα μας βρείτε στα δίκτυα: