Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ανθρώπου (E-Book)

   Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ανθρώπου (E-Book)

   Τα 6 Βιβλία Δίαυλοι που περιλαμβάνονται στο ενιαίο βιβλίο της Σειράς:

          

         

   Με το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου  αιώνα, εμείς οι Έλληνες είδαμε τον  κόσμο να γκρεμίζεται γύρω μας.
   Η ευημερία, η ανάπτυξη, η κοινωνική πρόοδος κατέρρευσαν σε μια νύχτα.
   Όλα όσα βλέπαμε και ακούγαμε ως σύμβολα της αδιαμφισβήτητης προόδου μας,  αποδείχθηκαν ψευδεπίγραφος νεοπλουτισμός, χωρίς ρίζες και θεμέλια στα βασικά χαρακτηριστικά της ζωής των Ελλήνων.
   Τώρα, λίγα χρόνια αργότερα, αρχίζουμε να συνερχόμαστε από το ξάφνιασμα και  μπορεί να λειτουργήσει και πάλι η λογική μας, θέτοντας τα δικά της αμείλικτα  ερωτήματα. Τα συνοψίζουμε σε μια και μόνο φράση:
   Αν τόσα και τόσα, που θεωρούσαμε δεδομένα, αποδείχθηκαν ψευδεπίγραφα, αν  δηλαδή δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε το πραγματικό και το αληθινό μέσα στο  πλήθος των απομιμήσεών τους, πού αρχίζει και πού τελειώνει αυτή η κατάρα; Πόσα  ακόμα από αυτά στα οποία στηρίζουμε την προσωπική μας ζωή και την εργασία μας  είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο από αυτό που πιστεύουμε;
   Το ερώτημα είναι ανατριχιαστικό και παραλύει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο με  στοιχειώδη ηθική συγκρότηση.
   Γιατί για να υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχυση, είναι βέβαιο ότι υπάρχει και λειτουργεί  εκτεταμένη βιομηχανία εξαπάτησης, στην οποία επενδύουν και συμμετέχουν  συνειδητά πολυάριθμοι συμπατριώτες μας, που έτσι αποκομίζουν τεράστια οφέλη  που δεν δικαιούνται.
   Άρα βρισκόμαστε σε πόλεμο, μόνο που το ένα από τα δύο εμπόλεμα μέρη δεν το  γνωρίζει. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις πάσχει από τέτοια σύγχυση ώστε  θυσιάζεται για να ευημερούν οι εχθροί του, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία για να του επιτεθούν.

   Συνεχίζεται στο βιβλίο...

   Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
   Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
   ISBN:978-618-5071-50-9
   Αριθμός σελίδων:163

   Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

   35,00 €

   ΠΡΟΣΘΗΚΗ


   Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

   Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

   Δημοφιλή Αποφθέγματα

   Με το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, όλα όσα βλέπαμε και ακούγαμε ως σύμβολα της αδιαμφισβήτητης προόδου μας, αποδείχθηκαν ψευδεπίγραφος νεοπλουτισμός, χωρίς ρίζες και θεμέλια στα βασικά χαρακτηριστικά της ζωής των Ελλήνων.

   Αν τόσα και τόσα, που θεωρούσαμε δεδομένα, αποδείχθηκαν ψευδεπίγραφα, αν δηλαδή δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε το πραγματικό και το αληθινό μέσα στο πλήθος των απομιμήσεών τους, πού αρχίζει και πού τελειώνει αυτή η κατάρα; Πόσα ακόμα από αυτά στα οποία στηρίζουμε την προσωπική μας ζωή και την εργασία μας είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο από αυτό που πιστεύουμε;

   5 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

   Σχόλια

   Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

   Θα μας βρείτε στα δίκτυα: