Συλλογή 1: Μπορεί η Ελλάδα να αναστηθεί

  Συλλογή 1: Μπορεί η Ελλάδα να αναστηθεί

  Τα 6 Βιβλία-Δίαυλοι που αποτελούν τη Συλλογή

         

        

  Η Ανάσταση των Ελλήνων μπορεί να προέλθει από έργα της διανοίας, που είναι βάλσαμο για την ψυχή, γιατί περιέχουν στοιχεία που ζωογονούν την διάνοια.
  Η Αρχή γίνεται πάντα από την Αγάπη, που σαν ρευστό ρέει από τους χώρους της ουράνιας τάξης στα πεδία της ανθρώπινης ηθικής.
  Αυτό είναι το κείμενο που προκύπτει, αν απλώς βάλουμε στην σειρά τους τίτλους των έξι βιβλίων, της νέα μας Συλλογής.
  Αφού πρώτα υπενθυμίσουμε ότι μια Συλλογή βιβλίων είναι μια παρέα καλών φίλων, που συζητούν και συνομιλούν για το θέμα του τίτλου, συζητούν τόσο σοβαρά και τόσο στοχαστικά που καλό είναι να τους ακούσει κανείς. Ας ξεκινήσουμε σιγά σιγά να δούμε τι μας δίνει αυτή η Συλλογή.
  Η Ανάσταση των Ελλήνων είναι το ζητούμενο, ίσως από πάντα, γιατί αυτό που υπήρξαμε πολύ παλιά, πρέπει επειγόντως να το ξαναβρούμε, για να αντιμετωπίσουμε την ζωή με το θάρρος, την τόλμη, την αγάπη και την ενάργεια, την ενόραση και τον στοχασμό που έδειξαν οι Έλληνες πολλές φορές στην ιστορία τους.
  Πώς όμως θα γίνει αυτή η Ανάσταση; Με μαζικά κινήματα, πολυπληθείς οργανώσεις και πολύβουες συγκεντρώσεις;
  Όχι, μας λέει ο Ευριπίδης θα γίνει πολύ σιγά, ήρεμα και απλά, γιατί θα γίνει μέσα μας, μέσα σε κάθε Έλληνα θα ακουστούν πάλι τα λόγια που έμαθε να αναγνωρίζει ως δικά του, ως στοιχεία του εαυτού του και αναπόσπαστα μέρη της δικής του διανοίας.
  Αυτά πρέπει πάλι να ακουστούν, οι σιωπηλές μουσικές των δικών μας λέξεων, με την εκφορά των πρωταρχικών τους νοημάτων, εκείνη η δόνηση που υπόκωφα ακούγεται όταν οι Έλληνες συντάσσουν ξανά την διάνοιά τους, την συλλογική τους διάνοια αυτή την φορά.

  Συνεχίζεται ...

  Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
  Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή

  Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

  30,00 €

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ


  Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

  Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

  Δημοφιλή Αποφθέγματα

  Η κατάθλιψη συσκοτίζει σταδιακά την εσωτερική μας πραγματικότητα, γιατί η νύχτα δεν έρχεται ποτέ απότομα. Προειδοποιεί. Αν όμως δεν αντιδράσεις, μια μέρα ξυπνάς και το σκότος έχει καλύψει τα πάντα και τότε πια είναι πολύ δύσκολο να κινηθείς, για να το αντιμετωπίσεις.

  Το μέλλον που μπορούμε να περιμένουμε, είναι αυτό που μπορούμε να κατακτήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις.

  Η διάνοια είναι το αγαστό συμπλήρωμα της αγαθής μας ψυχής, ο μακρινός ορίζοντας των ονείρων μας και το ακροτελεύτιο σύνορο της εκπληρωμένης μας επιθυμίας.

  Πρέπει πάλι να ακουστεί εκείνη η δόνηση, που υπόκωφα ακούγεται όταν οι Έλληνες συντάσσουν ξανά την διάνοιά τους, την συλλογική τους διάνοια αυτή την φορά.

  18 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

  Σχόλια

  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

  Θα μας βρείτε στα δίκτυα: