Συλλογή 7: Έργα και ημέρες της Κοινωνίας της Γνώσης

 • ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ

  Συλλογή 7: Έργα και ημέρες της Κοινωνίας της Γνώσης

  Τα 6 Βιβλία-Δίαυλοι που αποτελούν τη Συλλογή

  Η ΑΡΧΗ: Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗ
  Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΝΟΙΑΣ
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΑΣ
  Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

  Πάντα ήθελα να γράψω βιβλία για τους ανθρώπους, που να τους δίνουν πραγματική βοήθεια όταν την χρειάζονται, μια ανάσα δροσιάς στις δύσκολες ώρες και μια στήριξη που δεν θα τους προδώσει.
  Όλοι χρειαζόμαστε στην στήριξη για να προχωράμε στην ζωή μας. Σε κοινωνία ζούμε και μια κοινωνία μας εντάσσει στους κόλπους της με όλα τα συστήματα, θεσμούς, νόμους, ηθική, διδάγματα και ανθρώπους, που μας περιστοιχίζουν.
  Όμως, όλα αυτά είναι άνευ λόγου και άνευ σημασίας, αν δεν υπάρχουν δίπλα μας οι σωστοί άνθρωποι, γιατί μόνο μέσα από την επικοινωνία με αυτούς, γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω.
  Αυτή ήταν μια μεγάλη αλήθεια που είχαν καταλάβει οι Έλληνες. Η κοινωνία διαμορφώνει τον άνθρωπο και αυτός την διαμορφώνει με τα έργα του. Όμως, η κοινωνία είναι άνθρωποι και ως άνθρωπο πρέπει κανείς να εννοεί και τον εαυτό του. Ως άνθρωπο φορέα κοινωνικής αλλαγής που όμως χρειάζεται την δική του στήριξη, μέσα στην κοινωνία, για να ζήσει και να δημιουργήσει.
  Δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα να το επιτύχουμε αυτό, άλλοτε η αόριστη «κοινωνία» μας τραβάει στις επιδιώξεις της, και άλλοτε εμείς σαν «άνθρωποι» δημιουργούμε κλειστά συστήματα αντιλήψεων και απόψεων.
  Πρέπει να αλλάξουν και τα δύο. Όταν λέμε «κοινωνία» να αντιλαμβανόμαστε και τον εαυτό μας μέσα σε αυτήν και όταν λέμε «άνθρωπος» να αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως ευρύ δίκτυο αντιλήψεων, απόψεων και προσδοκιών.

  Συνεχίζεται...  Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
  Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή

  30,00 €

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ

  Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

  Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

  Δημοφιλή Αποφθέγματα

  Καταναλώσαμε τους πόρους, τα αποθέματα και τις δυνάμεις μας και επελάσαμε ως άλλο παλιρροϊκό κύμα, στις καταναλωτικές συνήθειες άλλων λαών, να τις απορροφήσουμε όλες και να πνίξουμε μέσα σε αυτές τις υγιείς φωνές του πολιτισμού του δικού μας, που λέει, όλα με μέτρο παιδιά, για να είναι μέτρον πάντων ο άνθρωπος.

  Στην Συλλογή « Έργα και ημέρες της Κοινωνίας της Γνώσης» ακούγεται ο λόγος του Αρχιμήδη. Ως Μηχανικός είναι ο πιο κατάλληλος να εξηγήσει την φύση της Αγάπης, που δεν είναι συναίσθημα αόριστο και επιλεκτικό, είναι ουσία και περνάει πάντα μέσα από τα καλά έργα. Όποιος αγαπά εργάζεται για τον άνθρωπο, λέει μεταξύ άλλων, ο Αρχιμήδης.

  Στην Συλλογή «Έργα και ημέρες της Κοινωνίας της Γνώσης» ο Ασκληπιός βρίσκει έναν παράγοντα σοβαρό που καταστρέφει τον άνθρωπο και τις κοινωνίες. Η κατάθλιψη λέει προκαλείται σαφώς από την έλλειψη διανοίας, από την έλλειψη πρόθεσης, δύναμης και διάθεσης δηλαδή να γίνονται καλά έργα, από αυτά που τον άνθρωπο υπηρετούν και τις κοινωνίες του προάγουν.

  H Κοινωνία της Γνώσης. Είναι απίστευτο και δεν έχει ξανασυμβεί, μια ολόκληρη Κοινωνία να υπάρχει εκεί πάνω στους αιθέρες, συντεταγμένη κατά την ψυχή και ιεραρχημένη κατά την γνώση, που επιθυμεί να μεταγγίσει σε όσους το μπορούν, ένα μέρος από τις δικές της ιδιότητες.

  18 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

  Σχόλια

  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

  Θα μας βρείτε στα δίκτυα: