Το όραμα για μια νέα Ελλάδα (E-Book)

  Το όραμα για μια νέα Ελλάδα (E-Book)

  Τα 6 βιβλία που περιλαμβάνονται στο ενιαίο βιβλίο της Σειράς:


         

           Το Όραμα για μια νέα Ελλάδα είναι τόσο παλιό όσο και ο άνθρωπος, γιατί πρέπει να αναχθούμε στην καταγωγή της ανθρωπιάς μας, για να το προσεγγίσουμε με σωστό τρόπο.

  Στην Ελλάδα, πριν από αρκετά χρόνια, δηλαδή πριν από δυόμιση χιλιετίες, εμφανίστηκε ένας πολιτισμός που μας έδωσε τον Παρθενώνα, τους φιλοσόφους και όλη την ιστορία της Ελλάδας μέχρι τότε. Ήταν ένας πολιτισμός έλλογος, υπερβατικός, υπερφυσικός και ανθρώπινος, γιατί είχε φτιαχτεί με την βοήθεια των «θεών» και την αγάπη των ανθρώπων.
  Τα χαρακτηριστικά του σε γενικές γραμμές ήταν η συνεχής, στοχαστική εργασία ολόκληρων κοινωνιών, η προσήλωση των ανθρώπων στο υπερβατικό στοιχείο, η ακάματη διάθεση όλων για κάθε τι καινούριο, η ανάδειξη των στοιχείων της προσωπικότητας που κάθε ένας έφερε, η αμοιβαία κατανόηση και η συνύπαρξη.
  Κανείς ποτέ δεν έχει μιλήσει για αυτούς τους σκαπανείς του πνεύματος και ήρθε η ώρα να το κάνουμε εμείς, γιατί πιστεύουμε ότι οι δικές τους ακάματες προσπάθειες δημιούργησαν τον πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.
  Ας δούμε ένα ένα τα χαρακτηριστικά τους και πώς αυτά μεταφράζονται στην σημερινή πραγματικότητα.
  Μια κοινωνία στοχάζεται όταν συγκεντρώνεται γύρω από κέντρα γνώσης, που διανέμουν, επεξεργάζονται και δημιουργούν νέα γνώση, γύρω από τα βασικά θέματα που την ταλανίζουν και χρειάζεται νέα γνώση για να προχωρήσει. Πάντα έτσι γίνεται, όχι αντίστροφα.
  Οι κοινωνίες στοχάζονται και η γνώση παράγεται, οι κοινωνίες δημιουργούν και η γνώση ανακαλύπτεται, οι κοινωνίες προάγονται και η γνώση διαχέεται.

  Συνεχίζεται στο βιβλίο...

  Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
  Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
  ISBN: 978-618-5071-28-8
  Αριθμός σελίδων:242

  Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

  35,00 €

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ


  Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

  Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

  Δημοφιλή Αποφθέγματα

  Η σημερινή εποχή χρειάζεται απαραίτητα τους Έλληνες, όχι αυτούς που σήμερα αγωνίζονται να επιβιώσουν, να επιβεβαιώσουν την ικανότητά τους να διαλέγονται και να συνυπάρχουν, να ισχυροποιήσουν την θέση τους στον διεθνή ανταγωνισμό και να σταθεροποιήσουν την θέση τους στις κοινωνίες τους. Αλλά εκείνους τους άλλους Έλληνες, που σκέπτονται με όριο το αδύνατο.

  Η Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε η χώρα με μια κοινή αντίληψη για τα πάντα, φαινόμενο που χαρακτηρίζει άλλους λαούς, όχι πάντως τους Έλληνες. Η Ελλάδα είναι η χώρα του διαλόγου, της δομημένης διαφωνίας, της συγκροτημένης επιχειρηματολογίας, της ακάματης εφευρετικότητας, της αδάμαστης διάθεσης για το καινούριο και της ικανότητας να κάνει τα οράματά της πράξη.

  Το Όραμα για μια νέα Ελλάδα είναι τόσο παλιό όσο και ο άνθρωπος, γιατί πρέπει να αναχθούμε στην καταγωγή της ανθρωπιάς μας, για να το προσεγγίσουμε με σωστό τρόπο.

  Η προσήλωση στο υπερβατικό στοιχείο είναι απαραίτητη, κάθε φορά που χρειάζεται η καινοτομία, μόνο έτσι ανοίγεται χώρος, καταρχήν μέσα στην ψυχή των ανθρώπων, γιατί από πού αλλού θα ξεκινήσει η καινοτομία, αν όχι από την ψυχή των ανθρώπων εκεί που υπάρχει το έδαφος για να αναπτυχθούν καινούρια πράγματα.

  5 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

  Σχόλια

  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

  Θα μας βρείτε στα δίκτυα: