Τα παιχνίδια των θεών με τους ανθρώπους (E-Book)

  • ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ
  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ

Τα παιχνίδια των θεών με τους ανθρώπους (E-Book)

«Ποια είναι η σχέση που μπορώ να έχω με την Κοινωνία της Γνώσης;»
Διάβασε το βιβλίο «Τα παιχνίδια των θεών με τους ανθρώπους»

Το Βιβλίο-Δίαυλος «Τα παιχνίδια των θεών με τους ανθρώπους» βοηθάει κυρίως τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται να εντοπίσουν μέσα από την ανάγνωσή του, την δική τους σχέση με την Κοινωνία της Γνώσης, αρχικά αλλά και σε βάθος χρόνου.

Αναζητώντας μεταξύ των Ελλήνων που έζησαν την αρχαία Εποχή, τα αρχέτυπα που οπωσδήποτε χρειαζόμαστε στα δικά μας χρόνια, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στον αρχετυπικό ενορατικό στοχαστή, που πρώτος μεταξύ ίσων, άριστα εκπροσωπεί ο Ησίοδος.

Όταν σκεφθούμε ότι οι άνθρωποι στην αρχαία Ελλάδα, έκτισαν έναν νέο πολιτισμό κυριολεκτικά μέσα από το χάος και ότι κάθε τι που σε εμάς φαίνεται ως αρχαία ιστορία, για εκείνους ήταν μια τεράστια καινοτομία που αγωνίστηκαν για να την εδραιώσουν, δίνοντας στα πνευματικά επιτεύγματα γερές υλικές βάσεις, θα έχουμε κάνει ένα σοβαρό βήμα στον δρόμο για την δική μας ελπίδα.

Και όπως λέει στο Βιβλίο-Δίαυλο που ενέπνευσε, ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να ελευθερώσει τις δυνάμεις της διανοίας του και δια αυτών να ελευθερώσει την ψυχή του από το μεγάλο φορτίο των συναισθημάτων ώστε οι ψυχικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στο έργο του και ο βίος του να καταστεί ευδόκιμος.

Το Βιβλίο-Δίαυλος «Τα παιχνίδια των θεών με τους ανθρώπους» ανήκει στην Σειρά «Το Όραμα για μια νέα Ελλάδα» και συμμετέχει στην Συλλογή «Ο Δρόμος για την Ελπίδα».

Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
ISBN:978-618-5071-26-4
Αριθμός σελίδων: 46

Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

7,00 €

ΠΡΟΣΘΗΚΗ


Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

Δημοφιλή Αποφθέγματα

«Για να αποκτήσει ο άνθρωπος τις ιδιότητες που χρειάζονται για να επικοινωνεί ανεμπόδιστα με τον πνευματικό κόσμο, η ψυχή προδιαγράφει όλη τη ζωή του και ιδιαιτέρως όλα τα εμπόδια που θα συναντήσει η συνείδησή του, μέχρις ότου αυτή ενηλικιωθεί».

«Τελικά ο άνθρωπος ζει τη ζωή που η ψυχή, σε αγαστή συνεργασία με τον εαυτό, προδιαγράφει. Τόσο ο εαυτός, όσο και η ψυχή είναι αδέκαστοι κριτές της ζωής του ανθρώπου και τιμωροί του, εφόσον οι δυνατότητες και των δύο υπερβαίνουν κατά πολύ την ευφυΐα, την δύναμη της διανοίας και την επιστήμη που κάθε άνθρωπος αποκτά ατομικά».

Η ψυχή επηρεάζει τον χώρο που καταλαμβάνει η διάνοια. Όσο αυτή δυσλειτουργεί, ο χώρος της διανοίας συνεχώς συρρικνώνεται.

30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Θα μας βρείτε στα δίκτυα: