Το Συμβόλαιο των Ελλήνων με την κοινή τους μοίρα (E-Book)

  • ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ
  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ

Το Συμβόλαιο των Ελλήνων με την κοινή τους μοίρα (E-Book)

«Ποιο είναι το πεπρωμένο των Ελλήνων;»
Διάβασε το βιβλίο «Το Συμβόλαιο των Ελλήνων με την κοινή τους μοίρα»

Στην Αθήνα, το 500 π. Χ, ζούσε ο Περικλής, γιατί με αυτό το αρχετυπικό Όνομα επιλέξαμε να αποκαλούμε κάθε Αθηναίο πολίτη, που ύψωνε το ανάστημά του στην Πνύκα, άκουγε τους συμπολίτες του πριν ψηφίσει, αφιέρωνε τη ζωή του σε έργα για τη πόλη, μελετούσε τους φιλοσόφους, οργάνωνε την σκέψη του σε αδελφότητες, αγωνιζόταν για να υπάρχει η Ελληνική Παιδεία, απήγγελε, αντί προσευχής, τον Όμηρο, στοχαζόταν πάνω στα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν την ύπαρξη κάθε ανθρώπου, έβλεπε όνειρα που έστελναν οι θεοί και ήταν Άνθρωπος.

Είναι τα πρότυπα της σκέψης, που οχύρωσαν στην Αθήνα την Δημοκρατία, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να πείσει τον άλλον, αν τα δικά του επιχειρήματα και ο δικός του Λόγος δεν είχαν μέσα τους σοφία και πολιτική σκέψη.

Όλοι οι Έλληνες, τόσο αυτοί που ζούσαν στην αρχαία Ελλάδα, όσο και εμείς που ζούμε στο σήμερα, έχουμε έναν κοινό Τόπο και αυτός λέγεται «Ελλάδα».

Ο αρχετυπικός ήρωας της κοινής Ελληνικής Συλλογικής Διανοίας μας ενέπνευσε το Βιβλίο-Δίαυλο «Το Συμβόλαιο των Ελλήνων με την κοινή τους μοίρα».

Το Βιβλίο-Δίαυλος «Το Συμβόλαιο των Ελλήνων με την κοινή τους μοίρα» ανήκει στην Σειρά «Το Όραμα για μια νέα Ελλάδα» και συμμετέχει στις Συλλογές «Όσο υπάρχουν Έλληνες, υπάρχει θεός και αγάπη» «Ένα Μέλλον που μπορούμε να κτίσουμε» «Ο Δρόμος για την Ελπίδα» και «Ο άνθρωπος - δημιουργός στην Αθήνα».

Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
ISBN:978-618-5071-25-7
Αριθμός σελίδων:40

7,00 €

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

Δημοφιλή Αποφθέγματα

Οι αρχαίοι Αθηναίοι ήθελαν να αφήσουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές όσα είχαν στο μυαλό τους και γνώριζαν για την ανθρώπινη φύση, για τον άνθρωπο που κατάγεται από τους θεούς και τους θεούς που έχουν ανθρώπινη μορφή. Και έφτιαξαν τον Παρθενώνα.

Εφόσον υπάρχει ο Λόγος, τότε σίγουρα υπάρχει και ο Θεός, γιατί ο Άνθρωπος μόνος του, δεν μπορεί να παράξει Λόγο.

Ο Άνθρωπος, κατά τους Έλληνες, έχει ως κρίσιμη ιδιότητα, που τον διαφοροποιεί από τα άλλα είδη, τον Λόγο. Είναι Έλλογος. Και είναι Έλλογος παντού.

Ο Περικλής γνώριζε και υπερασπίσθηκε αυτό που σήμερα όλοι εμείς αγνοούμε, ότι δηλαδή όπου υπάρχει ο Ελληνικός Λόγος υπάρχει και μια κοινωνία που οργανώνεται γύρω από αυτόν, γιατί εκεί υπάρχει πλούτος, όχι μόνο πλούτος ιδεών, απόψεων και διαλόγου, αλλά πλούτος υπαρκτός, αυτός που μεταφράζεται σε ευημερία για τον πολίτη, ευμάρεια για την πόλη και εμπιστοσύνη για το μέλλον.

30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Θα μας βρείτε στα δίκτυα: