Ας πολεμήσουμε την κατάθλιψη, την μάστιγα του αιώνα μας (E-Book)

  Ας πολεμήσουμε την κατάθλιψη, την μάστιγα του αιώνα μας (E-Book)

  Τα 6 Βιβλία που περιλαμβάνονται στο ενιαίο Βιβλίο της Σειράς:

         

         

  Στη σύγχρονη εποχή πολλά πράγματα πρέπει να επανεξετάσουμε, μόνο που για να  συμβεί αυτό, οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια βάση αναφοράς, γιατί η  επανεξέταση αναγκαστικά πρέπει να είναι ουσιαστική, εκ βάθρων και χωρίς  αναστολές.
  Κάθε σταθερή βάση αναφοράς περικλείει και περιλαμβάνει ορισμένες παραδοχές,  με τις οποίες θα αρχίσουμε το κείμενό μας:
  Ο άνθρωπος είναι ξανά διαισθητικός, με την έννοια ότι στην ορθολογική  αντιμετώπιση των καταστάσεων, οφείλει να προστεθεί και το εύρος των επιγνώσεων  που αποκτά με την διαίσθηση, γιατί έτσι μπορεί να κατανοήσει πληρέστερα τα φαινόμενα που συμβαίνουν.
  Η ζωή δεν είναι πια ένα θέατρο του παραλόγου, όπου συνεχώς συμβαίνουν καταστάσεις που υπερβαίνουν τον άνθρωπο, όπου διαρκώς αιφνιδιάζεται και  συνεχώς βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα, αλλά μπορεί να γίνει ένα πεδίο έρευνας,  γνώσης και ενάργειας, αρκεί ο άνθρωπος να αποκτήσει την ουσιαστική  αίσθηση της αθανασίας του.
  Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι σήμερα ένα πεδίο μάχης και αυτό συμβαίνει  παντού. Μπορούν να μετατραπούν σε ένα πεδίο συνύπαρξης, αρκεί οι άνθρωποι να  επιλέγουν τι είδους σχέσεις θα συνάψουν και με ποιους. Αυτό που χρειάζεται ένα  ανώτερο είδος διάκρισης, παλιά το ονόμαζαν σοφία, σήμερα θα το ονομάσουμε  ενορατική επιλογή, γιατί πράγματι χρειάζεται αναβαθμισμένες ιδιότητες ενόρασης  για να επιτευχθεί.
  Κανείς δεν επιλέγει πώς θα γεννηθεί, σε ποια κοινωνική τάξη, με πόσα εισοδήματα,  ε ποιες συνθήκες στον βίο του. Όλοι όμως μπορούν να επιλέξουν με  ποιο τρόπο θα ζήσουν αυτή την ζωή που έχουν, αν θα προσπαθήσουν να την  αλλάξουν, αν θα την υπομείνουν αγόγγυστα, αν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα, αν  θα παραιτηθούν, αν θα υποταγούν ή, αν θα αποφασίσουν ότι αυτή η ζωή είναι ένα  πεδίο μάχης που δεν τους ανήκει.

  Συνεχίζεται στο βιβλίο...

  Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
  Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
  ISBN:978-618-5071-32-5
  Αριθμός σελίδων: 242

  Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

  35,00 €

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ


  Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

  Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

  Δημοφιλή Αποφθέγματα

  Κάθε άνθρωπος μπορεί να επιχειρήσει να βγει σε αυτό το πεδίο μάχης που είναι η ζωή σήμερα, έχοντας ως βοηθό του τα βιβλία της Επιστήμης του Ανθρώπου, την Κοινωνία της Γνώσης και τους Συμβούλους της. Και επειδή αυτοί οι Σύμβουλοι ανήκουν στον πνευματικό κόσμο, είναι δηλαδή πνεύματα και όχι άνθρωποι, αυτομάτως αποδέχεται ότι υπάρχει ένας κόσμος σοφίας, σύνεσης και ειρηνικής συνύπαρξης στον οποίο και ο ίδιος μπορεί να ενταχθεί απρόσκοπτα.

  Η κοινωνία της γνώσης δεν είναι κίνημα, δεν είναι συστράτευση, είναι συμπόρευση. Συμπορεύονται όλοι αυτοί, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αποφάσισαν ότι η ζωή μπορεί να γίνει καλύτερη, αρκεί να εμπιστευθούν τις δικές τους δυνάμεις και να επικοινωνήσουν με όσους επιλέγουν οι ίδιοι να ακούν και να συνδιαλέγονται μαζί τους. Σε αυτή την συμπόρευση ο πνευματικός κόσμος, όπως πάντα, παίζει σημαντικό ρόλο.

  Η κατάθλιψη είναι η μάστιγα της εποχής, γιατί είναι ύπουλη, γιατί δεν έχει συμπτώματα, γιατί δεν χαρίζεται σε κανέναν, γιατί απειλεί τους πάντες, γιατί βρίσκεται παντού και γιατί εξαπλώνεται με διαστάσεις πανδημίας.

  Όταν προσπαθούμε να τυποποιήσουμε την κατάθλιψη, να την βάλουμε σε κουτάκια και να δώσουμε συνταγές που την γιατρεύουν, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να αφήσουμε το θηρίο ελεύθερο για να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά. Γιατί η ψυχή θέλει ψυχή για να επιβιώσει. Ό,τι άλλο και αν της δίνουμε, δεν είναι αρκετό.

  5 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

  Σχόλια

  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

  Θα μας βρείτε στα δίκτυα: