Το διαχρονικό πλεονέκτημα των Ελλήνων είναι ο Συλλογικός τους Νους (E-Book)

  • ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ
  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ

Το διαχρονικό πλεονέκτημα των Ελλήνων είναι ο Συλλογικός τους Νους (E-Book)

«Ποιο είναι ιστορικά το μόνιμο πλεονέκτημα των Ελλήνων έναντι των αντιπάλων τους;»
Διάβασε το βιβλίο «Το διαχρονικό πλεονέκτημα των Ελλήνων είναι ο Συλλογικός τους Νους»

Πραγματεύεται την ικανότητα του αναγνώστη να ανατρέχει σε δόκιμες λύσεις, που έχουν εφαρμοσθεί κατά το παρελθόν και να είναι σε θέση να τις αξιολογεί. Έτσι εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο, που θα αναλωνόταν σε πειραματισμούς και δοκιμές γύρω από τις «ενδεδειγμένες λύσεις» και παίρνει ό,τι καλύτερο χρειάζεται από τον τρόπο σκέψης που οδήγησε στις λύσεις του παρελθόντος.

Είναι τα πρότυπα της Ελληνικής σκέψης που οδήγησαν τον Αναξαγόρα και μαζί με αυτόν, τον Επίκουρο και τον Ερατοσθένη να χωράνε στην ανθρώπινη λογική το μεγαλείο της φύσης, ο άνθρωπος να είναι το μέτρο των πάντων και ο άνθρωπος να μετράει τον ήλιο και τις αποστάσεις των άστρων. Αυτό είναι το πραγματικό μέγεθος της δικής του διανοίας.

Τα Βιβλία-Δίαυλοι που ενέπνευσαν, είναι ένα προχώρημα της δικής τους σκέψης, από εκεί που την άφησαν, όταν έγραφαν τα δικά τους έργα ή μοιραζόντουσαν με τους άλλους την δική τους γνώμη. Είναι όμως ένα προχώρημα, που μας πηγαίνει στο μέλλον, αυτό που μας ανήκει και μπορούμε να φτιάξουμε όλοι μαζί και ο καθένας για τον εαυτό του, στην Ελλάδα.

Το Βιβλίο-Δίαυλος «Το διαχρονικό πλεονέκτημα των Ελλήνων είναι ο Συλλογικός τους Νους» ανήκει στην Σειρά «Έξι Έλληνες Φιλόσοφοι μιλούν για την Σύγχρονη Ελλάδα».

Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
ISBN: 978-618-5071-01-1
Αριθμός σελίδων: 23

Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

7,00 €

ΠΡΟΣΘΗΚΗ


Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

Δημοφιλή Αποφθέγματα

Κάθε παραγωγικός πόρος αποκτά αξία στις οικονομικές συναλλαγές, εφόσον βρεθεί η μέθοδος και η τεχνολογία για την αξιοποίησή του.

Για τους Έλληνες ο σημαντικός παραγωγικός πόρος ιστορικά είναι η Διάνοια, στην ατομική ή στην συλλογική της μορφή.

Η διάνοια στην ατομική της μορφή συμποσούται σε ένα σύνολο έργων που ολοκληρώνει κάθε άνθρωπος και για τα οποία αναγνωρίζεται η κοινωνική του προσφορά.

Η συλλογική μορφή της διανοίας διακρίνεται στα επιτεύγματα ενός έθνους, μιας φυλής ή μιας ομάδας ανθρώπων που εργάζονται από κοινού.

Σήμερα τόσο η ατομική μορφή της διανοίας όσο και η συλλογική βρίσκονται σε κρίση.

30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Θα μας βρείτε στα δίκτυα: