Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη (έντυπη μορφή)

    Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη (έντυπη μορφή)

    «Πως μπορούμε να κάνουμε ένα ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό της ανάπτυξης;»
    Διάβασε το βιβλίο «Σχέδιο δράσης για την Ανάπτυξη»

    Το μέλλον των κοινωνιών μας προδιαγράφεται δυσοίωνο. Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που δυσχεραίνει τα πράγματα, ούτε η φανερή έλλειψη προσανατολισμού που διακατέχει τους κυβερνώντες. Είναι κυρίως η έλλειψη αναπτυξιακών επιλογών, που θα βασίζονται στην αξιοποίηση πραγματικών παραγωγικών πόρων και δεν θα προκύπτουν ως προσπάθειες διαχείρισης κρίσεων που ξεσπούν κάθε τόσο, κατά τυχαίο τρόπο και ανεξέλεγκτα.

    Η διάνοια, ως παραγωγικός πόρος δεν απαντάται αυτοτελώς στην αγορά. Συμμετέχει όμως στην εργασία του ανθρώπου και δια αυτής εκδηλώνεται. Εάν λοιπόν αναζητούμε την διάνοια, ως τον αυτοτελή παραγωγικό πόρο που θα θέσει τα θεμέλια μιας Νέας Ανάπτυξης, θα την εντοπίσουμε στις επιλογές των ανθρώπων και στην εργασία τους.

    Η Συλλογική Διάνοια των Ελλήνων, για να ενεργοποιηθεί, χρειάζεται μια Κοινωνία στην οποία να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι και όχι μόνο οι Έλληνες.

    Τέτοια Κοινωνία δεν υπάρχει και πρέπει να την εφεύρουμε. Ως κοινωνία που στηρίζεται σε συναλλαγές γνώσης, που ευνοεί την παραγωγή και την διάθεση προϊόντων γνώσης, καθώς και την κατανάλωσή τους από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό καταναλωτών.

    Το βιβλίο «Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη» έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Γιατί περιέχει όλο το ιδεολογικό οπλοστάσιο που είναι αναγκαίο για τον εξ αρχής σχεδιασμό της Ανάπτυξης.

    Ξεκινάει από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό περιβάλλον της παγκόσμιας Οικονομίας και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ένα άκρως πρωτότυπο σχεδιασμό, που θα βασίζεται σε καινοτομικές παρεμβάσεις στην κοινωνία και στην οικονομία και θα δημιουργεί νέο παραγωγικό ιστό, με καθαρά Ελληνικά χαρακτηριστικά.

    Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
    Συγγραφέας: Παναγιώτης Γ.Αναστασάκος
    ISBN:978-618-5071-07-3
    Αριθμός σελίδων: 63

    Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

    8,00 €

    ΠΡΟΣΘΗΚΗ


    Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

    Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

    Δημοφιλή Αποφθέγματα

    Οι Έλληνες διαθέτουν ισχυρή διάνοια. Αυτό είναι το μείζον χαρακτηριστικό που τους διαφοροποιεί από τους γύρω τους και εμπνέει το έργο τους. Όταν αγνοούν τις επιταγές της διανοίας τους, ολισθαίνουν σε επιλογές που δεν τους ταιριάζουν και υπονομεύουν το μέλλον τους.

    «Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και η αχλύς του ένδοξου παρελθόντος της έχει ξεθωριάσει από την σημερινή εικόνα της Ελλάδας του εύκολου κέρδους, της μηδενικής καινοτομίας και της ελάχιστης διανοητικής προσπάθειας. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει.

    Ένα πράγμα είναι βέβαιο για όλους μας. Η Ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινωνιών ποτέ δεν προκύπτει ως αποτέλεσμα μέτρων και πολιτικών που λαμβάνουν υπόψη κυρίως τους οικονομικούς δείκτες και αυτούς επιδιώκουν να βελτιώσουν. Προκύπτει πάντα, ως αποτέλεσμα συνδυασμένων δράσεων επιμέρους «κοινωνιών» που έχουν λόγο στην ανάπτυξη, που την σχεδιάζουν και αναλαμβάνουν την ηθική δέσμευση να την υποστηρίξουν.

    Όποιος καινοτομεί, αναπόφευκτα παρακολουθεί όλες τις ιδέες που κυκλοφορούν γύρω του και μπορεί πολύ εύκολα να παρασυρθεί σε επιλογές, που είναι ασύμφορες για την δραστηριότητά του. Η καινοτομία στην εργασία χρειάζεται υποστήριξη από ισχυρά Πρότυπα Σκέψης, τα οποία θα εφαρμόζονται στην πράξη, από ολόκληρο το επιχειρησιακό περιβάλλον του καινοτομούντος.

    30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

    Σχόλια

    Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

    Θα μας βρείτε στα δίκτυα: