Δράση με αυτογνωσία (έντυπη έκδοση)

  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ

   Δράση με αυτογνωσία (έντυπη έκδοση)

   Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ασάφεια. Ασάφεια ως προς το τι είναι αντικειμενικά προοδευτικό και ποιες ενέργειες οπισθοδρομούν την κοινωνία μας. Ασάφεια ως προς το ποιος είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για να ζήσει κανείς μια καλή ζωή. Ασάφεια τέλος ως προς τα πραγματικά χαρακτηριστικά της διανοητικής εργασίας, η οποία αμείβεται και αναγνωρίζεται, γιατί είναι αυτή που ανοίγει νέους δρόμους για όλους.

   Μέσα σε αυτό το κλίμα κάθε άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια. Γιατί οι παλιές αντιλήψεις που στήριξαν για πολύ καιρό την κοινωνία μας, πρέπει να αντικατασταθούν από άλλες. Αυτές ακόμα δεν τις γνωρίζουμε και χρειάζεται πολλή προσπάθεια και από πολλούς για να τις κάνουμε λειτουργικές, αφού πρώτα τις ανακαλύψουμε.

   Η βοήθεια έρχεται, όπως πάντα, από την Επιστήμη του Ανθρώπου που σήμερα πήρε την μορφή δύο μεθόδων που ονομάζονται «Δύναμη της Διανοίας» και «Καινοτομία στην Εργασία».

   Η μέθοδος «Δύναμη της Διανοίας» παρέχει στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια που χρειάζεται για να εξετάσει με προσοχή την πραγματικότητα, να την αναιρέσει μέσα του και να κτίσει το δικό του πλέγμα αντιλήψεων, με τις οποίες θα αντιμετωπίσει την ζωή του. Είναι μια μέθοδος γόνιμη και δημιουργική, γιατί προχωράει την αυτογνωσία ένα βήμα παραπέρα, στην απόδοση ενός απολύτως λειτουργικού ατόμου σε μια νέα κοινωνία.

   Η μέθοδος «Καινοτομία στην Εργασία» ωθεί το άτομο να εξερευνήσει σε βάθος τις δυνατότητες της δικής του διανοίας και να μετατρέψει σε διανοητική εργασία όλα τα ασύντακτα κομμάτια της προσωπικότητάς του που ελκύονται από το νέο και καινοτομικό. Η βασική θέση της μεθόδου είναι ότι ο άνθρωπος είναι ο καταλύτης των σημερινών εξελίξεων στην Οικονομία, φτάνει μόνο να ανατρέψει τις παλιές συνήθειες που τον θέλουν ένα απρόσωπο εξάρτημα μιας μηχανής και να βάλει στην θέση τους την αξία που έχει η αμιγώς διανοητική εργασία.

   Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
   Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
   ISBN: 978-618-5071-78-3
   Αριθμός σελίδων: 54
   Διαστάσεις: 10,5x14,85 cm

   Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

   8,00 €

   ΠΡΟΣΘΗΚΗ


   Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

   30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

   Σχόλια

   Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

   Θα μας βρείτε στα δίκτυα: