Η Αγάπη στην Ηθική (E-Book)

  • ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ
  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ

Η Αγάπη στην Ηθική (E-Book)

«Τι σημαίνει Ηθική για τον άνθρωπο και την κοινωνία του;»
Διάβασε το βιβλίο «Η Αγάπη στην Ηθική»

Η Ηθική των Ελλήνων ήταν μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι πάντα έπρεπε να εξελίσσονται, πάντα έπρεπε να εγκαταλείπουν τις στοιχειώδεις εκφράσεις του καθημερινού τους βίου, πάντοτε έπρεπε να συναλλάσσονται με τους θεούς και ουδέποτε να εγκαταλείπουν την προσπάθειά τους να γίνουν πράγματι τα παιδιά ενός ανώτερου θεού.

Σήμερα, οι άνθρωποι μη έχοντας αγαθά της διανοίας να καταναλώσουν, καταβροχθίζουν τον εαυτό τους και παράγουν κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη συσκοτίζει την εσωτερική μας πραγματικότητα, όχι αμέσως, αλλά σταδιακά. Αν όμως δεν αντιδράσεις, μια μέρα ξυπνάς και το σκότος έχει καλύψει τα πάντα και τότε πια είναι πολύ δύσκολο να κινηθείς, για να το αντιμετωπίσεις.

Ο μεγάλος ποιητής, νομοθέτης και Έλληνας, Σόλων ο Αθηναίος, είχε την σοφία να κατανοήσει ότι σε μια κοινωνία διεφθαρμένη, όπως η τότε κοινωνία των Αθηναίων πολιτών, δεν μπορείς να επαναφέρεις τις υγιείς αρχές ούτε με συζήτηση, ούτε με διάλογο, ούτε πολύ περισσότερο να εγγυηθείς με την παρουσία σου την τήρηση νέων κανόνων και θεσμών.

Χρειάζεται νέα νομοθεσία, στην οποία όλοι θα πειθαρχήσουν, γιατί η ανάγκη θα τους οδηγήσει να την τηρήσουν και όχι μια εσωτερική παρόρμηση ή αυτονόητη Αγάπη στην Ηθική.

Αυτό που σήμερα μπορούμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να καταναλώνουμε τα έργα της διανοίας που μας προσφέρονται, όπως για παράδειγμα, αυτό το βιβλίο με τίτλο «Η Αγάπη στην Ηθική» που ενέπνευσε ο Σόλων.

Το Βιβλίο-Δίαυλος «Η Αγάπη στην Ηθική» ανήκει στην Σειρά «Οι Δυνάμεις της Δημιουργίας» και συμμετέχει στην Συλλογή «Μπορεί η Ελλάδα να αναστηθεί;».

Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
ISBN: 978-618-5071-39-4
Αριθμός σελίδων: 41

Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

7,00 €

ΠΡΟΣΘΗΚΗ


Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

Δημοφιλή Αποφθέγματα

Πολλοί λαοί επιδίωξαν την σύνδεση με τον πνευματικό κόσμο. Μόνο οι Έλληνες όμως ανέπτυξαν επιστημονική προσέγγιση στα πράγματα, κοινωνική δυναμική και αδιάκοπη παραγωγή έργων της διανοίας.

Οι πρώτοι Έλληνες εγκαταστάθηκαν σε οικισμούς που ποτέ δεν μεγάλωσαν υπερβολικά. Όμως αυτοί έγιναν το τρομερό δίκτυο πόλεων που νίκησε την Περσική αυτοκρατορία. Γιατί οι Έλληνες ανέπτυξαν Κοινωνία.

Η αλόγιστη επέκταση του ανθρώπου στον Πλανήτη κατέστρεψε πια ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον. Οι άνθρωποι μη έχοντας αγαθά της διανοίας να καταναλώσουν, καταβροχθίζουν τον εαυτό τους και παράγουν κατάθλιψη.

Σήμερα οι άνθρωποι καταβροχθίζουν τον εαυτό τους και παράγουν κατάθλιψη. Πρέπει να σταματήσουμε και να αρχίσουμε να καταναλώνουμε τα έργα της διανοίας που μας προσφέρονται, όπως το βιβλίο με τίτλο «Η Αγάπη στην Ηθική».

30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Θα μας βρείτε στα δίκτυα: