Η Ελευθερία του πνεύματος ξεκινά από την ελευθερία της Ψυχής (έντυπη έκδοση)

  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ

   Η Ελευθερία του πνεύματος ξεκινά από την ελευθερία της Ψυχής (έντυπη έκδοση)

   Οι Έλληνες πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια βρήκαν αυτό που εμείς χρειάζεται να ανακαλύψουμε από την αρχή. Την ικανότητα να θέτουν τις ιδέες τους σε εφαρμογή.

   Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, λησμονήσαμε ότι οι ιδέες που αποτυπώνονται στα κείμενά τους, οδηγούσαν σε συγκεκριμένες εφαρμογές στο επίπεδο ζωής τους, στην συμπεριφορά τους προς τους ασθενέστερους και όριζαν τις μεταξύ τους σχέσεις.

   Αυτό είναι εν ολίγοις το περίγραμμα μιας κοινωνίας, που θέλει να λέγεται προοδευτική. Η μέριμνα που λαμβάνει για όσους μειονεκτούν, τα προνόμια που απολαμβάνουν τα μέλη της και η κοινή προσπάθεια όλων για την παραγωγή αγαθών.

   Σήμερα οι κοινωνίες μας είναι απάνθρωπες. Πίσω από το προσωπείο των δήθεν «φιλάνθρωπων» αντιλήψεων ελλοχεύουν το μίσος, ο φθόνος και η παραφορά ενάντια σε οτιδήποτε είναι καθαρά ανθρώπινο. Για αυτό οι ιδέες μας έχουν στερέψει. Για αυτό ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια και αναμασάμε φτηνές δικαιολογίες για την δήθεν κρίση.

   Η κρίση υπάρχει και οι διαστάσεις της είναι τεράστιες. Δεν υπάρχει καμία δύναμη, αυτή την στιγμή στην κοινωνία, για να ανασυνταχθεί και να την αντιμετωπίσει. Γιατί είναι μια κρίση καθολική και με πολλές διαστάσεις.

   Μπορεί όμως ο καθένας από εμάς να αντιδράσει προσωπικά πρώτα μέσα του και μετά με έργα. Μπορεί ο καθένας από εμάς να συγκροτήσει εσωτερικά την ηθική του, τις αντιλήψεις του και τις αρχές του σε ένα ενιαίο και λειτουργικό σύνολο. Και έτσι να δημιουργήσει μέσα του χώρο για τις νέες ιδέες. Σε αυτόν τον προσωπικό αγώνα είναι απαραίτητο το βιβλίο «Η Ελευθερία του Πνεύματος ξεκινά από την Ελευθερία της Ψυχής».

   Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
   Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
   ISBN: 978-618-5071-75-2
   Αριθμός σελίδων: 47
   Διαστάσεις: 10,5x14,85 cm

   Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

   8,00 €

   ΠΡΟΣΘΗΚΗ


   Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

   30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

   Σχόλια

   Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

   Θα μας βρείτε στα δίκτυα: