ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ- Η εξέλιξη της ανθρωπότητας

   ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ- Η εξέλιξη της ανθρωπότητας

   Μερικές φορές χρειάζεται μόνο το δίκτυο των Ελλήνων, που συνέχεται από το Ελληνικό Όραμα, για να κάνουν την διαφορά.

   Το Όραμα αυτό έλεγε ότι τίποτα δεν έχει αξία, αν δεν έχει κέντρο τον άνθρωπο.

   Η σημερινή εποχή έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με εκείνη την εποχή, που οι Έλληνες έγραψαν και περιέγραψαν το Όραμά τους για την κοινωνία του ανθρώπου.

   Σήμερα όμως δεν ξεκινάμε από ένα αρχικό σημείο, κοινό για όλους και για όλα. Υπάρχουν πολλές οπτικές και προσεγγίσεις, σε πολλά πεδία επιστημονικής σκέψης, όλες στραμμένες σε ένα ανθρωποκεντρικό σύμπαν, όπως αυτό περιγράφεται από τα βιβλία της νεότευκτης Επιστήμης του Ανθρώπου.

   Γιατί η Επιστήμη του Ανθρώπου παράγει αρετές, που παλιά τις βρίσκαμε σε έναν μόνο άνθρωπο και για αυτό τον λατρεύαμε σαν θεό. Σήμερα αναμένουμε να τις βρούμε σε ολόκληρες κοινωνίες της επιστήμης, των σπουδών, της γνώσης, της αντίληψης, της δημιουργίας και της αλληλεγγύης.

   Η Επιστήμη του Ανθρώπου είναι η νέα μεγάλη βοήθεια που έρχεται εκ Θεού.

   Τα βιβλία της Επιστήμης του Ανθρώπου ενώνουν την ατομική διάνοια του αναγνώστη με τον υπεραιώνιο τόπο της Συλλογικής Διανοίας.

   Η Επιστήμη του Ανθρώπου έρχεται να βοηθήσει τον άνθρωπο να επιβιώσει, να διατηρήσει τα συλλογικά αγαθά που έχει κατακτήσει και να εξελίξει τη διάνοιά του, τόσο ώστε να ασκηθεί τελικά έλεγχος προς όφελός του στις υλικές και άυλες παραμέτρους της ζωής.

   Εικάζουμε ότι οι Έλληνες που θα ζούσαν στην σημερινή εποχή, θα προσέθεταν την Επιστήμη του Ανθρώπου στο σχήμα «Εαυτός του Ανθρώπου – Κοινωνία της Γνώσης», ώστε το τρίπτυχο πλέον «Εαυτός του Ανθρώπου – Κοινωνία της Γνώσης – Επιστήμη του Ανθρώπου» να παράγει διαρκώς εκείνο που διακαώς επιθύμησαν και προσπάθησαν:

   Την επικράτηση της Κοινωνίας του Ανθρώπου, μέσα από συλλογικά ιδεολογικά σχήματα, τα οποία προσφέρουν στην Κοινωνία της Γνώσης την δυνατότητα να εκδηλωθεί παραγωγικά, ανακαλύπτοντας εκ νέου τον Εαυτό του Ανθρώπου.

   Παναγιώτης Αναστασάκος
   Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
   30 Μαΐου 2016

   3,00 €

   ΠΡΟΣΘΗΚΗ

   Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

   9 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

   Σχόλια

   Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

   Θα μας βρείτε στα δίκτυα: