Η Αγάπη που κτίζει Παρθενώνες (E-Book)

  • ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ
  • ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ

Η Αγάπη που κτίζει Παρθενώνες (E-Book)

«Ποια έργα είναι σύμβολα της Αγάπης;»
Διάβασε το βιβλίο «Η Αγάπη που κτίζει Παρθενώνες»

Όταν ο άνθρωπος οραματίζεται να κλειδώσει μέσα σε ένα έργο τέχνης όπως ο Παρθενώνας, όλη την αγάπη που κρύβει για την ζωή, την δημιουργία και τον Άνθρωπο, τότε όλες οι βοήθειες που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει το έργο, θα είναι εκεί και θα τις βρει, στην πορεία.

Η Αθήνα που αποφάσισε να αναλάβει ένα τέτοιο έργο, δεν είναι η Πόλη του χρυσού αιώνα. Είναι μια Πόλη κατεστραμμένη από τους Περσικούς πολέμους, γεμάτη ερείπια.

Όταν μια τέτοια εικόνα ερήμωσης και καταστροφής κυριαρχεί, χρειάζεται πολλή Αγάπη για να καταφέρει η Πόλη να ανασυγκροτηθεί και να ανακτήσει τις λειτουργίες της. Και χρειάζεται αυτή η Αγάπη να είναι κτήμα των πολλών και όχι ιδέα των ολίγων.

Η αγάπη είναι πράξη, γίνεται καθημερινή συνήθεια, μαθαίνει κανείς να την έχει, λειτουργεί μέσα στο περιβάλλον της αγάπης και έτσι σιγά σιγά, χωρίς να το καταλάβει, γίνεται καλύτερος άνθρωπος, όχι μόνο ηθικά, αλλά κυρίως ως προς την απελευθέρωση της δικής του δημιουργικότητας.

Ολόκληρος ο Παρθενώνας είναι ένας ύμνος στην δημιουργική έκφραση μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας κοινωνίας που περιελάμβανε ανώτερο στοχασμό, ενορατικές ικανότητες ευρέως διαδεδομένες, αγάπη στον λόγο, αγάπη στις ανώτερες ιδιότητες της διανοίας, που τις εξέφραζαν οι θεοί στο δωδεκάθεο, πολλές τεχνικές γνώσεις, επαρκή τεχνολογία και κυρίως αντοχή.

Ο Παρθενώνας είναι ανυπέρβλητο Σύμβολο, μέχρι σήμερα. Γιατί προέρχεται από την αγάπη, δημιουργήθηκε με αγάπη και κτίσθηκε με περίσσευμα Αγάπης.

Το Βιβλίο-Δίαυλος «Η Αγάπη που κτίζει Παρθενώνες» ανήκει στην Σειρά «Οι Δυνάμεις της Δημιουργίας» και συμμετέχει στις Συλλογές «Ο Ήλιος πάντα λάμπει στην Ελλάδα» και «Ένα Μέλλον που μπορούμε να κτίσουμε».

Εκδόσεις: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
Συγγραφέας: Βιργινία Φατσή
ISBN: 978-618-5071-38-7
Αριθμός σελίδων:39

Διαθεσιμότητα Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

7,00 €

ΠΡΟΣΘΗΚΗ


Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Αποσπάσματα - Αποφθέγματα

Δημοφιλή Αποφθέγματα

Ο Παρθενώνας ήταν ένα έργο πολύ χαρακτηριστικό, διαχρονικό Σύμβολο της Αγάπης για τον Άνθρωπο. Γιατί προέρχεται από την αγάπη, δημιουργήθηκε με αγάπη και κτίσθηκε με περίσσευμα Αγάπης.

Όταν ο άνθρωπος οραματίζεται να κλειδώσει μέσα σε ένα έργο τέχνης όπως ο Παρθενώνας, όλη την αγάπη που κρύβει για την ζωή, την δημιουργία και τον Άνθρωπο, τότε όλες οι βοήθειες που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει το έργο, θα είναι εκεί και θα τις βρει, στην πορεία.

Ας δούμε λίγο τον Παρθενώνα, ως ένα πολύπλοκο, εξαιρετικά απαιτητικό, κατασκευαστικό έργο, που υπερέβαινε κατά πολύ τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής του. Αν οι Αθηναίοι, τότε, περίμεναν να συντρέξουν όλες οι προϋποθέσεις για την κατασκευή του έργου, να υπάρχουν δηλαδή άφθονα χρήματα, έτοιμες τεχνικές λύσεις, μια στρατιά εργατών, εμπειρογνωμόνων και ειδικών συμβούλων, ξεκάθαροι στόχοι και προγράμματα προς υλοποίηση, είναι βέβαιο ότι το σύμβολο της Ελλάδας θα ήταν μόνο η γαλανόλευκη, ίσως ούτε και αυτή.

Η Αγάπη για τον άνθρωπο κτίζει Παρθενώνες, όχι όμως τα ολόλαμπρα παλάτια όπου η πόλη καταθέτει τα αναθήματά της, αλλά τον μικρό και ταπεινό βωμό, που κάθε άνθρωπος κτίζει μέσα του, για να λατρεύει στην ησυχία του αυτά που αγαπάει.

30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Θα μας βρείτε στα δίκτυα: