Γιατί εκδίδουμε τα Βιβλία-Διαύλους και τι αποτελέσματα προσδοκούμε από την εφαρμογή της Μεθόδου 

Το 1999, στο τέλος του περασμένου αιώνα, σταμάτησα να δουλεύω σαν Σύμβουλος Aνάπτυξης και άρχισα μια προσωπική μου έρευνα για την Οικονομία της Γνώσης.

Με απασχολούσαν από καιρό θέματα κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, τα οποία διαπίστωσα ότι δεν αντιμετωπίζονται με τις πρακτικές του εξοντωτικού ανταγωνισμού, αλλά με την συνεργασία και την δικτύωση ιδεών, σκέψεων και ανθρώπων.

Η δουλειά του Συμβούλου είναι πρώτα απ’ όλα η ορθή αποτύπωση της πραγματικότητας. Όταν άρχισα να διαβάζω τα Βιβλία-Διαύλους, σιγά σιγά άρχισε να διαμορφώνεται και να εδραιώνεται μέσα μου μια τελείως διαφορετική όραση, με βάση την οποία ο λόγος και τα αναλυτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαμε στο επάγγελμά μου ήταν λανθασμένα και με βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.
Έπρεπε να οικοδομήσω ένα νέο τρόπο σκέψης ξεκινώντας από την πραγματικότητα που ίσχυε και όχι αυτήν που φανταζόμουν εγώ και οι υπόλοιποι, ότι υπήρχε.

Σήμερα σκέπτομαι, σχεδιάζω και ενεργώ σύμφωνα με τη Μέθοδο Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης.

Η Μέθοδος παρέχεται με το Σύστημα Υποστήριξης της Εφαρμογής της, που είναι το Βιβλιοπωλείο Δίαυλος. Οτιδήποτε χρειάζεται για την εφαρμογή της Μεθόδου υπάρχει στην ιστοσελίδα του.

Για να μπορέσεις να την χρησιμοποιήσεις πρέπει να διαλέξεις ένα Βιβλίο-Δίαυλο και να το διαβάσεις.

Αν δεις στην ιστοσελίδα (στο banner Η Μέθοδος) τα 8 παραδείγματα εφαρμογής, θα αντιληφθείς ότι υπάρχουν άπειρες εκδοχές για την εφαρμογή της Μεθόδου και μία προσαρμόζεται κάθε φορά στα δικά σου χαρακτηριστικά, στα χαρακτηριστικά του εκάστοτε αναγνώστη.

Όσο την χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερα αποτελέσματα παράγει.

Μπορείς να αντιμετωπίσεις με την Μέθοδο όλων των ειδών τα θέματα: «Τι να κάνω με την πεθερά μου, που παρεμβαίνει διαρκώς στην ζωή μου», μέχρι « τι σκοπό έχει η ζωή μου στη γη», αρκεί να έχεις αγαθή πρόθεση και να ασχολείσαι με την προσωπική σου πρόοδο και μόνο.

Είναι «μάνα εξ ουρανού» για όσους παρέχουν επαγγελματικά υπηρεσίες στους ανθρώπους: δικηγόρους, μηχανικούς, ψυχολόγους, γιατρούς, διαφημιστές, πάσης φύσεως και μορφής συμβούλους κ.τ.λ., γιατί οι πελάτες τους αποκτούν μεγαλύτερη ευφυία και ανοίγει ο δρόμος για να τους αναθέσουν νέες πιο σοβαρές υποθέσεις.

Η εφαρμογή της Μεθόδου θα φέρει μια μεγάλη αλλαγή στον τομέα των υπηρεσιών, γιατί θα βελτιώσει σημαντικά την εργασία και την συμπεριφορά των χρηστών της, είτε παρέχουν είτε προμηθεύονται υπηρεσίες.

Είναι προς το συμφέρον όλων των φίλων της Μεθόδου να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων που την χρησιμοποιούν ώστε να μπορέσουν να αλληλοϋποστηριχθούν και να φέρουν αποτελέσματα στην εργασία τους και σε ολόκληρη την καθημερινή τους ζωή.

Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν με τη Μέθοδο δεν είναι ένα έργο ιδιοτελές και ανταγωνιστικό προς τους άλλους ανθρώπους, αλλά ένα έργο ευγενικό, στο πλαίσιο της κοινωνίας τους, με μεθόδους που όλοι μπορούν να τις ακολουθήσουν και επομένως έχουν όλοι ίσες δυνατότητες εξέλιξης και προόδου.

Ταυτόχρονα, η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ έχει παραγάγει όλα τα εκδοτικά προϊόντα, που μορφοποιούν τη γνώση που απαιτείται ώστε να εφαρμόζεται πλήρως η Μέθοδος για κάθε άνθρωπο.

Ας αγοράσουμε τα βιβλία που χρειαζόμαστε και ας προσθέσουμε στις αγορές μας ένα e-bookτων 5 ευρώ σαν χορηγία στο εγχείρημα και στον κοινό μας στόχο να επιτύχουμε τη γρήγορη εξάπλωση της Μεθόδου.

 Παναγιώτης Αναστασάκος
Αθήνα, Οκτώβριος 2016


Θα μας βρείτε στα δίκτυα: