Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Κοινωνία της Γνώσης υπάρχει σήμερα μόνο στους αιθέρες.
Είναι ο πρόγονος και το μέλλον της σημερινής κοινωνίας, που είναι η κοινωνία της εργασίας.
Σε κάθε Βιβλίο-Δίαυλο της Κοινωνίας της Γνώσης, υπάρχουν πολλοί συγγραφείς, μια ολόκληρη κοινωνία που εκφράζεται κάθε φορά και διαφορετικά ανάλογα με το ποιος διαβάζει το βιβλίο και σε ποια φάση βρίσκεται ως αναγνώστης, αν είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζει ή το πολλοστό.
Η Μέθοδος για την Αυτοβοήθεια και την Αυτοβελτίωση κινητοποιεί όσες πνευματικές δυνάμεις χρειάζεται και μπορεί να αξιοποιήσει κάθε φορά ο αναγνώστης των Βιβλίων-Διαύλων.

ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

● Η Συλλογική Διάνοια των Ελλήνων εξακολουθεί να μας εμπνέει στις καλές μας στιγμές. Τότε που βρίσκουμε το θάρρος να προχωρήσουμε παρά τις αντιξοότητες της ζωής, τότε που βρίσκουμε το θάρρος να μονιάσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μαζί και τότε που έχουμε το θάρρος να επιχειρήσουμε έργα κοινά.  

           

● Η Συλλογική Διάνοια των Ελλήνων εξακολουθεί να μας εμπνέει στις καθημερινές μας στιγμές, τότε που αποφασίζουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας με θετικό τρόπο, τότε που αποφασίζουμε να κινηθούμε σε μια καινούρια κατεύθυνση βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις και τότε που αποφασίζουμε να εισάγουμε μια καινοτομία στην ζωή μας, μεγάλη ή μικρή.

           

● Η Συλλογική Διάνοια των Ελλήνων έχει εκφραστεί πολλαπλά και άλλη μια ανάλυση πάνω στα αρχαία έργα δεν έχει να προσθέσει πολλά. Εκείνο που έχει αξία είναι να βρούμε τον δικό τους τρόπο σκέψης, αυτήν την καθαρότητα και την απλότητα που είχε η σκέψη ενός Έλληνα στοχαστή στην βάση της και στην αρχική της αιτία, να βρούμε την αρχή στο νήμα της δικής τους σκέψης, που την έκανε μοναδική.

           

         
 ● Λένε, πως αν έχεις την τύχη να συνομιλήσεις με έναν φωτισμένο συνομιλητή, λίγη από την σοφία του πνεύματός του, λίγη από την δική του αρετή και λίγη από την δύναμη της δικής του σκέψης μεταφέρεται και σε σένα, έστω δια της ακοής.

           

● Ακούστε λοιπόν να σας μιλάνε μέσα από τα βιβλία, με όλη τη δύναμη της δικής τους φαντασίας και με όλη την τόλμη της δικής τους σκέψης της καινοτομικής, εκείνα τα πνεύματα που μας συντροφεύουν μέσα από την δική μας παιδεία, μόρφωση και αγωγή, είτε γιατί έχουμε διδαχθεί τα δικά τους έργα, είτε γιατί είναι διάχυτη στην δική μας παράδοση η δική τους λογική.

           

● Λέμε από παλιά ότι ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα, ίσως αγαπάει και τους Έλληνες, θα το μάθουμε αυτό μόλις γίνουμε ικανοί να ακούσουμε πάλι την φωνή της δικής μας παράδοσης που είναι ισχυρή, είναι πνευματική και περιέχει ισχυρότατα πρότυπα σκέψης.

           


Θα μας βρείτε στα δίκτυα: